La vaga de metro genera 546.000 € de pèrdues i 1,4 milions de validacions menys

Colau assegura que “ja hi ha les bases per a un acord” que posi fi a la vaga

Després de vuit setmanes de vaga de metro, TMB ha situat en 546.000 euros les pèrdues que ha provocat la protesta. En aquestes xifres es té en compte la recaptació que es deixa de fer al metro, s'hi inclou la recaptació addicional que s'ha fet al bus, es descompta el cost de seguretat addicional que s'ha contractat i l'estalvi en energia i despeses de personal en vaga. Les jornades de vaga han generat 1,4 milions de validacions menys fins al mes de juny.

Les dades les ha donat l'alcaldessa, Ada Colau, en una pregunta que li ha fet el cap de l'oposició, Xavier Trias. Colau ha assegurat que el govern està "bolcat per poder arribar a un acord" i que "ja hi ha les bases per aconseguir-ho". El líder del grup Demòcrata ha definit la situació de gravíssima, i ha lamentat que "tot indica que tindrem una novena jornada de vaga" i ha criticat que el Consell d'Administració de TMB no s'hagi reunit des del 24 d'abril i fins a la setmana passada.

Colau ha explicat que s'està treballant des de fa setmanes amb la Generalitat com a mediadora per arribar a un acord. Assegura que els mediadors van presentar un conveni que millorava la proposta de TMB i que tot i això els representants dels treballadors no ho van voler portar a votació la plantilla. "Recordem que no estem plantejant retallades, tot són millores", ha dit Colau.