La CGT convoca una vaga general feminista de 24 hores el 8 de març

La mobilització s’afegeix a les crides d’UGT i CCOO de fer aturades de dues hores per torn a les empreses

El sindicat CGT ha registrat aquest dimarts al Ministeri d'Ocupació una vaga de 24 hores per al Dia Internacional de les Dones per denunciar la mercantilització que, segons el sindicat, explota i esclavitza les dones. Amb lemes com "Ens aturem perquè el món funcioni", el sindicat convoca "a tota la classe treballadora, de qualsevol sector productiu" i de tot l'estat espanyol a una "vaga laboral, de consum i de cures".

És la primera vegada que es convoca una aturada general el 8 de març. La Confederació General del Treball exigeix igualtat salarial i  reclama que s'acabi amb la temporalitat i precarietat laborals. És per això que fa una crida a la societat perquè participi en les mobilitzacions del 8 de març, que es faran en coordinació amb els diferents moviments socials i entitats que participen en l'anomenada vaga feminista i en què ja s'han adherit nombroses organitzacions.

La convocatòria se suma a les aturades de dues hores als centres de treball que han convocat els sindicats UGT i CCOO per denunciar la bretxa salarial, els salaris baixos i els assetjaments sexuals a la feina. A diferència de la vaga de la CGT, aquesta es tracta d'una vaga general parcial de dues hores per torn.

Ambdues convocatòries reclamen més inversió a les administracions per lluitar contra la discriminació i posar fi a la violència masclista.