Vaga educativa el 26 d’abril convocada pel Sindicat d’Estudiants

L’organització es mobilitza en contra de l’aplicació del 155 i a favor de la democràcia i llibertat

El 26 d'abril hi haurà vaga educativa convocada pel Sindicat d'Estudiants en contra del 155. El col·lectiu considera que la mobilització hauria de ser general, però de moment només s'ha adherit a la iniciativa el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

"Catalunya viu avui un autèntic estat d'excepció franquista, una involució democràtica sense precedents en 40 anys". Amb aquesta sentència comença la carta firmada pel Sindicat d'Estudiants que anima el col·lectiu a donar una resposta contra "l'ofensiva franquista", tal com, diu, es va fer  l'1 i el 3 d'octubre.

Tot i que no descarten la idea de vaga general, el Sindicat d'Estudiants aposta per una mobilització contundent dels joves, estudiants i professors. L'última convocatòria d'aquestes magnituds va ser el 26 d'octubre.

Queden pendents les reunions amb el  MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa), organització que estructura el professorat i tot el personal dels centres,  amb l'objectiu de fer una aturada total en el sector. El sindicat també negociarà amb la USTEC, la CGT, Comissions Obreres, la UGT i els CDR (Comitès de Defensa a la República) perquè se sumin a la convocatòria. Cap d'aquestes organitzacions no s'han pronunciat encara.

La vaga del 26 d'abril està convocada únicament a Catalunya. Sí que s'esperen, però, mostres de solidaritat tant des del País Valencià o les Balears com de la resta de l'estat.