La vaga d’estibadors paralitza l’activitat al Port de Barcelona

La tercera jornada d’aturades ha tingut un seguiment del 100 % segons els sindicats

El gremi d'estibadors ha arrencat a les 8 del matí d'aquest dimecres una nova jornada de vaga. Una aturada que es diferencia de les anteriors per les seves condicions. Fins ara, l'activitat al Port parava en hores alternes mentre que en aquestes 48 hores no hi haurà feines de cap mena.

El portaveu del Comitè d'Empresa d'Estibarna, Albert Gil, ha assegurat a betevé que no volien arribar a una aturada de 48 hores consecutives, però destaca que "si la patronal segueix amb la postura de no complir els acords als que anem arribant, ens podem trobar un altre cop amb una vaga de tres dies".

Durant el matí de dimecres han arribat camions amb comptagotes a l'interior del port, però, segons els estibadors, ho fan exclusivament per fer nit fins que el proper divendres a les 8 del matí es reactivi l'activitat a la zona portuària. En paral·lel a la vaga, segueixen avançant les negociacions entre ambdues parts. En cas de no arribar a un acord s'activaran més jornades de vaga, ja convocades pels dies 19, 21 i 23 de juny, en hores alternes.