Els taxistes reprenen les protestes

El col·lectiu ha fet vaga contra les llicències de lloguer amb conductor perquè asseguren que les utilitzen plataformes com Uber

Més de mig miler de treballadors sector del taxi s'han manifestat de nou contra les llicències VTC de lloguer de cotxe amb conductor en una protesta que s'ha repetit en diverses ciutats de tot l'estat. A Barcelona l'aturada ha començat a les 10 i ha finalitzat a les 14 h.

La manifestació ha començat a la plaça de Catalunya passades les 11 h i ha arribat a la Delegació del Govern, on els taxistes han llegit un manifest que posteriorment s'entregarà al ministre de Foment, Iñigo de la Serna. D'aquesta manera han tornat a protestar per la concessió de llicències de lloguer de cotxe amb conductor, les polèmiques VTC, que utilitzen diverses aplicacions i consideren que són competència deslleial. Denuncien que legalment s'ha de respectar una proporció d'una llicència VTC per cada 30 taxistes. Ara bé, abans de que es formalitzés la llei, es van sol·licitar més de 3.000 llicències d'aquest estil (pels prop de 16.000 taxistes que hi ha a la ciutat), i la justícia podria acabar decretant a favor d'aquestes companyies. Els sindicats, a més, critiquen que les llicències es donen a grans empreses que obliguen els treballadors a fer llargues jornades laborals d'entre 15 i 18 h per sobreviure i reclamen a Foment que faci alguna cosa per solucionar el problema.

Al llarg de la protesta els taxistes han llençat petards i han cridat consignes en contra de la plataforma Uber com "si no se'n van, guerra, guerra". No és la primera vegada que els taxistes es manifesten, l'última va ser el 16 de març.

La protesta ha alterat el funcionament de la parada de l'Aerobús de la plaça de Catalunya, que ha quedat inoperativa i s'ha desplaçat a la Gran Via amb el carrer de Balmes, on s'han generat cues de més de 200 persones.

L'aeroport de Barcelona-el Prat ha estat un altre dels punts de la ciutat on també s'ha notat l'aturada: l'absència de taxis ha desplaçat els viatgers cap al servei d'Aerobús.

 


La vaga ha estat convocada per la majoria d'associacions. A la protesta de Barcelona s'hi han sumat Elite Barcelona, Taxis Companys, Associació Nova Generació de Taxistes, Associació de Taxistes Llatins Units, Indústria del Taxi, Sindicat de Taxi Catalunya i l'Associació PakTaxi.