La plaça de les Glòries obrirà, dissabte, al públic l’última gran àrea tancada per les obres

Aquest dissabte s'inaugurarà la urbanització provisional del costat muntanya de la plaça de les Glòries, l'últim gran espai tancat per les obres de desconstrucció de l'anella viària. El principal reclam és una pista d'atletisme de 200 metres sobre l'asfalt de l'antiga rotonda de la plaça. També s'han habilitat àrees de jocs infantils, zones d'estada i un viver per aclimatar els arbres del futur parc. La inauguració es completarà amb un programa d'activitats, concerts i animació durant tot el cap de setmana.

Amb la banda muntanya de la plaça operativa, les Glòries tindrà oberta al públic una extensió de sis hectàrees per a l'ús ciutadà. A la nova part s'hi han reciclat 60 bancs del passeig de Gràcia que es van canviar arran de la reforma de la via. Un dels extrems de la nova àrea que s'obrirà al públic s'ha reservat per a activitats socioesportives, amb zones de gimnàstica, taules de ping-pong i pistes esportives.  L'espai que ocupaven els antics Encants Vells s'ha anivellat i s'ha convertit ja en la gran clariana, un prat que s'anirà segant en funció de les activitats ciutadanes que s'hi hagin de fer. Per travessar-la, s'hi han fet diversos camins de sauló.

La inauguració d'aquest dissabte tindrà activitats i concerts a la pèrgola que hi ha davant del Disseny Hub Barcelona. Al matí, s'hi farà animació infantil, una xocolatada i l'actuació de l'artista Neil Harbisson i la ballarina Moon Ribas, que repetiran a la tarda. L'Original Jazz Orquestra i l'escola de swing Swing Maniacs tancaran les activitats al vespre. Al migdia, al costat del Disseny Hub actuarà la Cobla Sant Jordi. El dissabte, el Museu del Disseny farà portes obertes i l'exposició "Disseny per viure" es podrà visitar de forma gratuïta. Diumenge, els Encants obriran de manera excepcional per animar el Van Van Market, un mercat de furgonetes de menjar de carrer que es farà al jardí de les alzines que hi ha just al costat.