Més de 300 activistes de la PAH reben la Marxa per la Dignitat a la plaça d’Espanya

Aquest dimarts, al voltant de 300 persones, entre activistes i simpatitzants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona, han rebut l’anomenada Marxa per la Dignitat. La marxa va sortir de Còrdova l’1 de juliol per dirigir-se a Brussel·les, on volen reclamar polítiques d’habitatge i denunciar els milers de desnonaments que es produeixen a l’Estat espanyol. En la caminada, les set persones que es dirigeixen al Parlament europeu han estat rebudes per la PAH a la plaça d’Espanya.

Més de 300 persones han rebut amb crits i aplaudiments els set caminants que van sortir de Còrdova fa més d’un mes amb l’objectiu d’arribar a Brussel·les el proper 25 de setembre. Les persones que formen part de la marxa volen denunciar davant el Parlament europeu la situació "d'emergència habitacional" que es viu l’Estat espanyol, on els desnonaments han augmentat exponencialment des de l’esclat de la crisi, tant en habitatges de compra com de lloguer.

Els set cordovesos que es dirigeixen a Brussel·les recorreran uns 2.600 quilòmetres durant dos mesos i mig. Per animar-los en la travessa, en diverses ciutats han estat rebuts per activistes del dret a l’habitatge. A Barcelona, desenes de membres i simpatitzants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d'arreu de Catalunya els han mostrat el seu suport en l'arribada a la plaça d’Espanya. Després de trobar-se, han decidit iniciar una manifestació per la Gran Via fins a la plaça de Sant Jaume, on els set membres de l’anomenada Marxa per la Dignitat han llegit el mateix manifest que volen portar a Brussel·les.