Reclamen que es reconegui el Dia Internacional de l’Escriptura

Els alumnes de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona s'han trobat el pati de Lletres ple de papers en blanc. La Unitat d'Estudis Biogràfics ha convidat la comunitat universitària a omplir-los amb textos breus per reclamar així que el 27 de setembre sigui considerat el Dia Internacional de l'Escriptura.

Aquesta acció és el primer pas d'una iniciativa perquè la Unesco declari el 27 de setembre Dia Internacional de l'Escriptura. Consagrar aquest dia del calendari a escriure és una idea que va encunyar el 1935 l'escriptor rus Maksim Gorki. La proposta inicial era que escriptors d'arreu del món descrivissin el 27 de setembre. El primer intent no va prosperar i tampoc la crida que va fer el 1960 el diari moscovita 'Izvestia'.

Des de la Unitat d'Estudis Biogràfics de la UB, Anna Caballé explica que volen homenatjar l'escriptura més enllà de les fronteres de la literatura. Es refereixen, doncs a la pràctica quotidiana d'escriure, ja sigui un relat o un diari de viatges, el que Caballé considera "l'escriptura de la vida real".

El pròxim dissabte, 27 de setembre, qui es vulgui sumar a la iniciativa podrà relatar el seu dia i compartir-lo a Twitter amb l'etiqueta #27s15ub.