Unes obres fan desaparèixer el clàssic anunci de Terry de la plaça de Molina

Al solar on s’ubicava s’hi ha d’aixecar un edifici que taparà la paret mitgera on estava pintat l’anunci

Les obres en un solar de la plaça de Molina han fet desaparèixer un anunci que per a molts veïns s'havia convertit en un símbol de la zona. El cartell de brandi Terry, pintat sobre una paret mitgera als anys 60. L'Ajuntament assegura que ha estat decisió de la propietat privada fer-lo desaparèixer. S'hi vol construir un edifici de sis plantes que taparà l'actual paret mitgera. El consistori ha documentat fotogràficament l'anunci.

"Per mi era molt emblemàtic, crec que s'hauria hagut de conservar d'alguna manera", assegura l'Àngel Recuerda, porter d'un dels blocs de la plaça. Al seu mòbil hi té guardades diverses fotografies del clàssic anunci que considera "part de la història de Barcelona". El mateix pensen la Victorina i la Carmen, habituals dels bancs de la plaça. "A mi m'agradava perquè era antic i gros", explica la primera que creu recordar que quan es va casar a principis dels 60 "ja hi era".

La publicitat antiga, amb excepcions, ha anat desapareixent de la ciutat. En trobem alguns vestigis, com el cartell del Conservatori Femení de Gran de Gràcia, o d'altres mig esborrats al mateix carrer de Balmes. Segons el consistori si es troben en propietats privades són aquestes qui han de decidir si es conserven, o no. L'Ajuntament es limita a documentar-los fotogràficament.

Hi ha, però, algunes excepcions. Com per exemple el Mussol de Gran Via, que el consistori va decidir protegir perquè el considera una icona de la ciutat. Es va fer desaparèixer, això sí, la marca que l'acompanyava. O el cartell del "Limpia botas Canonge", a la plaça Reial, que l'Ajuntament va decidir conservar com a homenatge a un personatge del segle XIX que va exercir en aquest punt aquest ofici i que va esdevenir tota una celebritat.