Una llibreria que regala els llibres

El 30 d'agost el barri de la Verneda i la Pau tindrà una nova llibreria diferent amb el nom Llibres Lliures. Els responsables de l'establiment són voluntaris i no busquen pas fer-hi negoci. Els llibres que s'hi podran trobar seran totalment gratuïts i provindran de donacions.

L'Òscar Boada va tenir la idea d'obrir aquest local, situat al número 72 del carrer de Cantàbria, imitant una llibreria, Libros Libres, que ja fa un any que funciona a Madrid. Va llogar un local i va fer una crida a voluntaris perquè l'ajudessin a tirar endavant la seva llibreria. De moment, ja se li han sumat 31 persones.

L'objectiu de Llibres Lliures és facilitar l'accés als llibres a tots aquells que, pel motiu que sigui, no poden pagar el preu que costen a les llibreries convencionals. Per això es fa una crida als barcelonins que vulguin donar llibres per omplir les prestatgeries del local. També es busquen socis que permetin assumir el cost del lloguer del local i de despeses vàries. Associar-se a Llibres Lliures costa 12 euros anuals.

Un cop s'inauguri el local, el 30 d'agost, es vol aprofitar el local per fer-hi cursos i tallers oberts al barri. Seran impartits per voluntaris i tindran un cost simbòlic.