Un jove mor atropellat per un autobús a l’avinguda Diagonal

Un jove de 19 anys ha mort atropellat per un autobús nocturn a l'avinguda Diagonal. Els fets han passat a les 2.19 h de la matinada a la cruïlla de l'avinguda Diagonal amb el carrer de González Tablas, al districte de les Corts.

El vehicle implicat en el sinistre és un autobús nocturn N12, que cobria el trajecte entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat. El jove mort formava part d'un grup d'entre 12 i 14 persones que, segons diversos testimonis, havia provocat aldarulls a l'interior de l'autobús i a qui la conductora hauria obligat a baixar-ne. Segons alguns testimonis, la víctima s'hauria quedat enganxada a la porta i hauria caigut sota el vehicle, que en arrencar, l'hauria arrossegat.

La versió de l'empresa responsable de l'autobús, però, és diferent en alguns punts. En un comunicat, afirma que els joves van baixar de "manera voluntària" a la parada de l'avinguda Diagonal amb el carrer de González Tablas. Afegeix que la conductora va tancar les portes de l'autobús i va sortir de la parada "amb prudència i escassa velocitat, tot i que els joves continuaven cridant, colpejant i insultant-la". Tot seguit va girar i "va notar com la roda trassera dreta s'elevava" perquè havia atropellat el noi.

La Guàrdia Urbana investiga els fets

La Guàrdia Urbana ha iniciat una investigació per aclarir les  circumstàncies de l'accident, que ha tornat a obrir el debat sobre la seguretat al transport públic nocturn. L'empresa diu que l'autobús estava equipat amb una càmera de seguretat. Al mes de març, l'empresa va començar a posar càmeres als vehicles com a mesura de seguretat per a conductors i vianants.

Els controls de drogues i alcohol que s'han fet a la conductora han donat negatius.