Un informe dels Mossos confirma que un agent va disparar molt a prop d’Ester Quintana

Aquest dimarts s'ha fet públic un informe intern dels Mossos d'Esquadra en què s'admet que el 14-N van disparar projectils antiavalots molt a prop d'Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull esquerre i que arran d'aquests fets ha presentat una querella criminal. El conseller d'Interior, Felip Puig, que sempre ha negat que el cos policial fos responsable de la lesió, compareixerà aquest dijous per explicar els detalls d'aquesta actuació.

El document intern explica l'actuació policial als voltants del passeig de Gràcia i la ronda de Sant Pere, suposadament on Ester Quintana va rebre l'impacte del projectil. L'informe recull que un agent que era a la zona va disparar contra un home que llançava objectes als Mossos d'Esquadra, un detall que fins ara no havia transcendit. Aquest informe es va fer públic el 21 de novembre, però per raons que es desconeixen no va arribar mai a mans del conseller d'Interior, Felip Puig. Aquesta n'és la versió del govern. Ara s'ha obert una investigació per esclarir què va passar.

Dijous hi haurà compareixença de Felip Puig

El conseller d'Interior es reunirà dijous amb els grups polítics per donar els detalls d'aquests fets i després s'informarà en roda de premsa els mitjans de comunicació. Des de la conselleria s'insisteix que aquell dia no es van disparar pilotes de goma, perquè aquest tipus de projectils només es poden utilitzar quan hi ha l'ordre del director de la policia, Manel Prat. Segons Prat, ell no ho va autoritzar. En canvi, les pistoles que disparen projectils d'escuma sí que es poden utilitzar segons el criteri del cap del dispositiu. Sigui com sigui, la munició dels antiavalots va numerada i quan tornen a la comissaria es pot saber si han disparat o no.