Una aplicació mòbil evidencia els punts de difícil mobilitat a la ciutat

Barcelona és una ciutat conscienciada de la necessitat d'eliminar barreres arquitectòniques. Tot i així, encara hi ha punts on es fa difícil moure's amb carros, cotxets o cadires de rodes. Per fer visibles aquests punts i contribuir a millorar la mobilitat al metro, un grup de ciutadans ha decidir detectar-los i posar-los sobre el mapa.

Aquest grup de ciutadans, convocats per Chris Pinchen i Ana Fernández Mora, que van impulsar el web Cataspanglish.com, s'han trobat a la font de Canaletes amb l'objectiu de recórrer diferents trams de metro, localitzar les zones de difícil accés i anotar aquesta informació per bolcar-la més tard a internet, si no podien fer-ho immediatament mitjançant iPad o iPhone.

L'aplicació WheelMap permet introduir dades referents a l'accessibilitat i mobilitat de qualsevol punt de la ciutat. Aquest cop s'han concentrat en el metro, però animen a detallar punts referents a la via pública i a establiments. Aquest programari fa servir la plataforma Open Street Map, molt similar al conegut Google Maps però de codi obert.