Últim festiu de botigues obertes abans de Nadal

Aquest diumenge ha estat l'últim festiu autoritzat abans de Nadal en què les botigues obren. Els comerciants ja fa dies que esperen la segona quinzena de desembre, perquè és el moment en el qual es preveuen més vendes. Molts barcelonins han aprofitat per apropar-se al centre de la ciutat o als eixos comercials dels barris per fer les últimes compres, però molts comerciants afirmen que han vist més passejants que compradors.

La campanya nadalenca va començar el 28 de novembre, tot i que alguns comerços van preferir no obrir alguns dies festius d'obertura autoritzada ja que no els sortia a compte. A partir de la segona quinzena de desembre, però, la majoria de botigues no han dubtat a aixecar la persiana i mostrar els aparadors als consumidors. Els botiguers esperen augmentar les vendes sobretot aquest diumenge, l'últim festiu en què els barcelonins poden aprofitar per comprar abans de Nadal, diumenge vinent.

Durant aquests dies, segons els comerciants, la majoria de clients han aprofitat només per mirar i avui les previsions apuntaven un augment de les vendes, però encara han trobat molts indecisos. Tot i que l'obertura ha estat majoritària tan al centre com als eixos comercials, els venedors consideren que encara no han assolit el volum de vendes desitjat. Confien en les compres d'última hora que es puguin fer durant la propera setmana, fins al dissabte 24 de desembre. En total hauran estat 27 dies de marató comercial a la ciutat.

La Fundació Barcelona Comerç assenyala que també ha estat una bona jornada de vendes pel comerç de proximitat de la ciutat. Els establiments de moda, joguines, llar i electrònica han estat els més visitats el cap de setmana previ a les festes de Nadal. Els venedors dels eixos comercials agrupats a la fundació "s'han mostrat satisfets" i inclús molts comerços han decidit mantenir la persiana aixecada al migdia. En el cas de les botigues d'electrònica el volum de vendes ha incrementat respecte els últims festius, però ha estat menor al d'altres anys "després de l'efecte Black Friday".