Els veïns de la Barceloneta veuen insuficients els agents cívics per garantir el civisme

Els 25 agents cívics desplegats des de dimecres estan a punt de superar el primer examen amb aquestes vacances de Setmana Santa. N'han estat molt pendents a la Barceloneta, amb el record encara present dels problemes d'incivisme de l'estiu passat. Els veïns consideren que no és l'instrument per evitar aquelles situacions, perquè bàsicament els veuen com a informadors.

Amb la Setmana Santa ha arribat la primera gran onada de turistes a la ciutat. Això s'ha notat, sobretot, a zones com la Barceloneta, que reben una part important dels visitants. La presència de més turistes a la zona també pot comportar més actes incívics, tenint en compte la història recent del barri, marcada per la difícil convivència entre veïns i turistes.

A la Barceloneta treballen nou dels 25 agents cívics que aquesta setmana ha activat l'Ajuntament. Entre les seves responsabilitats està advertir els ciutadans implicats o avisar la Guàrdia Urbana davant d'un comportament inadequat. Des de la plataforma veïnal La Barceloneta diu Prou posen en qüestió la tasca d'aquests agents, que consideren que són informadors turístics, atès que bona part de la seva feina consisteix de moment a orientar els visitants despistats. Els veïns dubten que la feina d'aquests agents serveixi per evitar situacions com les que es van viure l'estiu passat.