“L’atemptat terrorista no ha afectat les reserves de viatges a París”

El president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Serrate, ha explicat al programa 'BTV +' que les reserves a París pel pont de desembre i per Nadal no s'han vist afectades pel recent atemptat a la capital francesa. Serrate ha afirmat que aquest 2015 el sector ha experimentat un creixement acumulat del 8 %.

Serrate ha dit que París és la tercera ciutat del món amb més nombre de turistes i que després de la "por" dels primers dies, tot ha tornat a la normalitat i no ha baixat el nombre de reserves per visitar la capital francesa. El president d'ACAVe ha explicat que quan hi ha un atemptat terrorista "tarden molt més a recuperar-se països com Tunísia que grans ciutats com París o Nova York".

En l'entrevista, Serrate s'ha mostrat molt optimista per la recuperació del sector i ha destacat l'augment en un 20 % del nombre de reserves de viatges anticipats. Per aquest pont de desembre i Nadal, els viatges amb més demanda són els relacionats amb el turisme de neu i els de curta distància, sobretot a capitals europees com París i Londres i a indrets com Lapònia.

El president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades també ha parlat de la moratòria turística a Barcelona i ha assegurat que "s'ha donat una imatge que la ciutat ha de morir d'èxit per causa del turisme i això no és convenient".

Serrate considera que "no s'han de posar límits a la instal·lació d'hotels ja que generen molts llocs de treball". En aquest sentit, ha apostat per sensibilitzar la ciutadania sobre el valor del turisme per a la ciutat i "no només escoltar els veïns sinó també totes les parts implicades". Ha remarcat com a prioritari per a la ciutat millorar les infraestructures i apostar per un "turisme de qualitat" per tal d'aconseguir que els visitants "allarguin les seves estades".

Segons Serrate, en el sector de les agències de viatges queda molt camí per recórrer i considera que a més del turisme de proximitat cal apostar també per mercats en alça com el xinès o l'indi.