Turisme de Barcelona alerta que el caos a l’aeroport perjudica la imatge de la ciutat

El director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, diu que les cues al control de passaports malmeten la imatge de la ciutat i les opcions d'acollir l'Agència Europea del Medicament. En una entrevista al programa 'bàsics', ha apuntat la necessitat de redissenyar l'espai, que es va fer per a un "tràmit ràpid" i no "per verificar passaports".

"Quan es va fer l'aeroport, l'espai del control dels passaports era un tràmit ràpidperò si ara és més lent perquè -per qüestions de seguretat- s'han de fer tasques de verificació, llavors potser hem de redissenyar-lo", ha dit. Ha posat com a exemple altres aeroports com el de Londres o Tel Aviv, on "els viatgers ja saben que han d'esperar" i on l'espai "és més comfortable". Segons William Carnes, la imatge de les cues a l'aeroport barceloní no ajuden la marca Barcelona. "Els territoris competeixen per atreure empreses i inversions" ha afirmat "i qualsevol errada, l'aprofiten altres ciutats".

"Calen propostes i no protestes"

El director de Turisme de Barcelona s'ha referit també a les últimes protestes veïnals contra el turisme massiu -com les pintades als voltants del Parc Güell i una manifestació al Poblenou- . Ha dit que "cal generar propostes i no protestes" i que "la queixa és legítima però si li poses violència es converteix en inadmissible".