El triatló de Barcelona pren el litoral

A partir de les 8.00 de diumenge, més de 3.600 inscrits participaran en la triple prova esportiva

Enguany hi ha 3.600 atletes inscrits de 25 nacionalitats diferents al Barcelona Triathlon, una xifra que supera el nombre de participants de l'any 2016. El tret de sortida serà serà a les 8.00 de diumenge a la platja de la Nova Mar Bella, d'on sortiran els esportistes que disputaran curses en tres modalitats: natació, ciclisme i atletisme.

S'han organitzat curses en tres distàncies (superesprint, esprint i olímpic) i amb diferents modalitats (individual, parelles i relleus) perquè hi puguin participar persones molt diverses. Aquest any destaca també la quota femenina: dels 3.600 inscrits una quarta part, és a dir 900 persones, són dones.

Les distàncies a recórrer en cada categoria, sobre un circuit urbà molt pla de 10 km entre la Mar Bella i el Port Olímpic en el frontal costaner de la ciutat, són les següents:

  • Superesprint: 350 m de natació, 10 km de ciclisme i 2,5 km de carrera.
  • Esprint: 750 m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de carrera.
  • Olímpica: 1,5 km de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de carrera.

Els talls de trànsit a la zona litoral començaran a les 7.45 del matí, i està previst que s'allarguin fins a les 14 h. Afectaran sobretot el passeig Marítim, el carrer de la Marina, el passeig de la Circumval·lació, i el passeig de Lluís Companys. A més, hi haurà talls a les sortides 23 i 24 de la ronda del Litoral.