Tret de sortida a la primera edició del Poblenou Crea!

Els locals de creació del Poblenou enceten 15 dies de tallers i conferències per donar a conèixer el teixit artístic del barri. A la iniciativa s'han sumat 35 espais que reuniran artistes i curioses de l'art contemporani que volen compartir experiències i exhibir les seves propostes.

El Poblenou concentra un gran nombre de locals que artistes de diferents disciplines utilitzen per crear i exhibir les seves obres. Per donar a conèixer el prolífic teixit artístic del barri, aquest 2015 es posa en marxa la primera edició dels Poblenou Crea! Des d'aquest dimarts fins al diumenge 2 de juny, 35 espais de la zona organitzen activitats perquè els artistes puguin compartir experiències i exhibir les seves obres. En edicions anteriors, el Poblenou participava en el cicle de tallers oberts que es fa durant el mes de maig a Barcelona però enguany inicia el seu propi cicle. "Hem vist que podíem marcar una identitat, un caràcter diferent a tot el que s'havia fet fins ara. Aquest és un pas natural pel gran volum de creadors i artistes que hi ha al barri", explica Daniel Sarciat, coordinador del Poblenou Crea!.

Tot i que el tret de sortida oficial està previst pel 6 de juny amb la inauguració d'una exposició retrospectiva sobre els tallers del Poblenou, l'espai de creació Hangar ja ha ofert aquest dilluns un taller d'art sonor. Professionals del so i músics han pogut conèixer l'obra sonora de Daniel Neumann i Wolfang Gil. Són peces d'àudio de llarga durada fetes amb ordinador en què es combinen sorolls enigmàtics perquè els oients puguin crear amb la imaginació un paisatge sonor. Del resultat de totes les activitats que s'organitzen aquests dies se'n farà un dossier digital que servirà per censar a tots els artistes que treballen al Poblenou.