Tret de sortida a la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern, al passeig de Gràcia

Llibres usats, descatalogats i rareses bibliogràfiques per poc més de 10 euros són les publicacions que es poden trobar a la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern. Fins al 2 d'octubre, el passeig de Gràcia s'omple de 35 expositors que venen obres literàries editades en diverses èpoques.

És l'ambient ideal per als col·leccionistes, però també per a tot tipus de lectors. Com cada any, la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern disposa d'una oferta literària molt extensa i variada: llibres de segona mà, descatalogats, bibliografia inèdita... tot a preus molt assequibles. Segons Josep Maria Farré, del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, la fira recull un volum important de vendes: el 50 % dels llibres usats que es venen en territori català anualment.

En aquesta 65a edició, com ja és habitual, la cita acull una exposició monogràfica titulada "150 anys de cobertes il·lustrades". Hi ha cobertes úniques com la de 'L'Atlàntida', antiga revista cultural de mossèn Jacint Verdaguer, obra de Domènech i Montaner. També n'hi ha de fetes per Picasso, Miró, Tàpies i Torres Garcia, per exemple.

En l'edició d'enguany hi ha 35 expositors, fet que suposa un augment del nombre de parades en comparació amb altres anys. Estaran repartides al llarg del passeig de Gràcia, entre la plaça de Catalunya i el carrer del Consell de Cent, fins al 2 d'octubre. L'autor homenatjat de la cita és Andreu Martín i, de fet, ha estat qui l'ha inaugurat. La il·lustradora Cristina Losantos és l'autora del cartell.