Tres estudiants creen una aplicació per compartir punts de càrrega de vehicles elèctrics

Sharge permet que els usuaris puguin anar a casa d’un altre per fer servir el seu endoll a canvi de diners

Només tenen 17 anys, però ja tenen entre les mans un projecte que promet ser una petita revolució per al món dels vehicles elèctrics. Un dels principals inconvenients d'aquest sector és la manca de punts de càrrega. Doncs bé, aquests tres alumnes d'ESO de l'Escola Pia de Sarrià han desenvolupat una plataforma col·laborativa, Sharge, que "permet a qualsevol persona compartir un endoll perquè conductors de vehicles elèctrics puguin venir a casa seva a carregar el cotxe a canvi de diners", tal com ha explicat un dels tres joves, David Andrés, a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm.

"Això el que fa és augmentar l'oferta de punts de càrrega a la ciutat de Barcelona sense instal·lar-ne de nous, sinó fent accessibles aquests punts de càrrega privats a tots els conductors que ho vulguin", ha explicat Andrés. Segons el noi, se'ls va acudir quan "vam veure que la mobilitat del futur eren els vehicles elèctrics i que l'economia col·laborativa podria ser una solució per a una problemàtica existent".

El projecte els va permetre guanyar la primera edició del concurs Audi Creativity Challenge i anar a Sillicon Valley, als Estats Units, a desenvolupar el projecte. "Va ser una experiència brutal", ha dit Andrés, "vam poder visitar empreses pioneres del món tecnològic com Google, Facebook o Twitter i que els seus treballadors ens poguessin fer recomanacions sobre el nostre projecte".

Ara, diu, "esperem que Sharge sigui una realitat". Segons Andrés, "estem en contacte amb acceleradores i amb Endesa i jo crec que en els propers mesos ho aconseguirem".

Escolta-ho aquí: