Treballadors de TMB protesten al metro contra l’estat de les negociacions

Els manifestants critiquen l’absència de la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, a la reunió de mediació d’aquest dimarts

Una trentena de treballadors de TMB han protestat aquest matí al metro enmig de les negociacions pel conveni col·lectiu de la plantilla. Concretament, ho han fet a les portes de l'Espai Mercè Sala, on la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha inaugurat una exposició documental i fotogràfica de l'evolució del transport públic a la ciutat. Amb pancartes, crits i xiulades, els manifestants han lamentat que la regidora no assistís ahir a la reunió de mediació entre la plantilla i la direcció per desencallar les negociacions i acabar amb les aturades al metro.

Els presents en la concentració han demanat la dimissió de la regidora de Mobilitat; del director de TMB, Marc Grau, i també de l'alcaldessa, Ada Colau. Critiquen la poca participació de l'Ajuntament de Barcelona i de la direcció de TMB per posar fi a aquest conflicte. "Ens sembla una vergonya que els companys del comitè de vaga siguin al carrer de Sepúlveda intentant negociar i que Vidal i Grau no es dignin a presentar-se", ha lamentat una de les manifestants. També demanen que es resolgui urgentment aquesta situació amb un conveni just per als treballadors.

Per la seva banda, Mercedes Vidal, entre els crits de manifestants, ha tornat a defensar la tasca del govern municipal per arribar a un acord amb la plantilla. "Hi ha negociacions que es fan en la taula de mediació. Tot l'Ajuntament està bolcat en la resolució d'aquest conflicte amb converses a tots els nivells. Per tant, tothom està fent la seva feina", ha defensat la regidora.

"Ciutat i transport públic urbà"

Mercedes Vidal ha inaugurat l'exposició "Ciutat i transport públic urbà", que presenta una selecció de documents per mostrar l'evolució del servei de transport públic de viatges a Barcelona. La mostra, situada a l'Espai Mercè Sala, al vestíbul del metro de Diagonal, es podrà visitar gratuïtament de dilluns a divendres, entre les 10 i les 20.30 hores.