Concentració a Sants per demanar més mesures de seguretat a Rodalies

Els treballadors de Renfe rebutgen les agressions a la plantilla i reclamen millores en la seguretat als trens i estacions. Aquest divendres, coincidint amb la convocatòria d'una vaga a Rodalies, han repartit fullets als viatgers, per conscienciar de la situació d'indefensió que asseguren que pateixen davant dels usuaris violents. L'1 de febrer quatre joves que no duien bitllet van agredir un interventor a l'estació de Gualba, al Vallès Oriental, i el van deixar estabornit.

Entre les peticions dels treballadors de de Rodalies de Renfe, hi ha la d'augmentar la presència policial als trens i les estacions, instal·lar circuits de vídeo que permetin identificar els agressors, desenvolupar un pla d'actuació contra el frau, i augmentar la plantilla d'interventors i personal comercial de les estacions. També demanen que els Mossos estableixin procediments més àgils quan se'ls requereix una intervenció, i que les agressions tinguin un càstig administratiu i judicial més eficaç.

Els sindicats convocants de la vaga asseguren que han mantingut diverses reunions amb la direcció de Rodalies de Catalunya, amb responsables dels Mossos d'Esquadra i de la direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat. Tot i que reconeixen que ambdues parts els han traslladat el seu suport i preocupació, consideren insuficients les mesures que els han proposat. Aquest dijous mateix, el comitè de vaga s'ha reunit amb la direcció de l'empresa a Madrid sense que s'hagi arribat a trobar una solució al conflicte.

La mobilització arriba arran de l'última agressió a un interventor, que va tenir lloc l'1 de febrer a l'estació de Gualba, al Vallès Oriental. Un grup de quatre viatgers desproveïts de bitllets, que viatjaven en un tren de la línia de Barcelona a Portbou, van insultar i agredir el revisor i el van deixar inconscient. Una ambulància el va haver de traslladar fins a l'Hospital de Sant Celoni, on va ser atès sense necessitat d'ingressar.