Els treballadors del metro, disposats a seguir fent aturades davant el “postureig” de l’Ajuntament

Els treballadors del metro no descarten fer noves aturades mentre continuï l'estira-i-arronsa amb la direcció de l’empresa. Aquest dimecres, tercer dia de vaga en un mes, mig miler de persones van manifestar-se pel centre de la ciutat per reclamar a l’Ajuntament que s’impliqui en el conflicte. De la reunió mantinguda amb la presidenta de TMB en van sortir amb valoracions oposades.

Aquesta vegada van ser més persones les que van optar per un transport alternatiu, i per tant, el metro va tenir durant la jornada d’ahir un 28 % menys de passatgers respecte a una jornada habitual. Tot i aquest descens, durant el matí, de 9 a 15 h, es va regular l’entrada de passatgers a l’estació de la Sagrera i es van produir aglomeracions importants als combois. Els usuaris del suburbà van patir esperes de més de 15 minuts, i a la nit, de 22 a 0 h, es van arribar a esperar 30 minuts. En aquestes franges horàries només van circular el 30 % dels combois.

Els treballadors han convocat una assemblea per al proper dia 5. Serà llavors quan decidiran les properes accions, però no descarten fer més jornades d’aturades després que sortissin amb les mans buides de la reunió mantinguda en acabat de la manifestació pel centre de la ciutat. Segons el sindicats, l'Ajuntament només busca la "foto" i el "postureig", i "no té intenció d'arreglar res". La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, creu, en canvi, que en les darreres setmanes hi ha hagut "acostaments" i que l'únic gran escull és la qüestió retributiva.