Treballadors de l’hostaleria es concentren per reclamar un “conveni digne” a la patronal

Exigeixen increments salarials per damunt del 3 % i que s’acabi amb l’externalització de determinats serveis

Els sindicats UGT i CCOO han convocat aquest dimecres al migdia una concentració davant la seu de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya, a la via Laietana. Els treballadors del sector reclamen un nou conveni col·lectiu que "dignifiqui" les condicions laborals i demanen un increment salarial per damunt del 3 % després, diuen, que les plantilles "hagin patit els efectes de la crisi econòmica" en els últims anys. També exigeixen que el nou conveni posi fi a les externalitzacions de departaments, com per exemple el servei de restauració d'alguns hotels.

Els sindicats denuncien que l'externalització de serveis genera "explotació laboral". Segons CCOO, amb els bons resultats del sector turístic a la ciutat, "no es pot admetre la pèrdua de drets dels treballadors, i menys deixar que creixi la desregulació i la temporalitat de l'ocupació" a l'hostaleria. Per això reclamen a la patronal que inclogui les seves reivindicacions al conveni col·lectiu interprovincial del sector, que regula les condicions laborals de més de 280.000 treballadors a les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona.

Denuncien, també, que el benefici que deixen els turistes a la ciutat no es veu reflectit en una millora de les seves condicions laborals.