Els treballadors d’Eulen amenacen amb noves vagues després del laude forçós

El comitè desconvocarà la vaga del 8 de setembre, però no descarta noves aturades i mantindrà la impugnació contra el laude forçós

Els treballadors dels controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat desconvocaran, amb tota probabilitat, la vaga prevista per al 8 de setembre. La decisió arriba després que l'empresa hagi readmès els treballadors acomiadats, com demanava el laude d'obligat compliment, i hagi retirat les sancions a altres empleats per no complir amb els serveis mínims durant les aturades anteriors. Malgrat que l'arbitratge forçós també dicta un increment salarial de 200 euros en dotze mesos, el comitè de vaga assegura que les condicions durant la jornada laboral continuen sent precàries i no descarten noves aturades.

Dilluns, els treballadors es reuniran en una nova assemblea per decidir si fan noves vagues o es prenen mesures, ja que hi ha reivindicacions que no es recullen al laude. "Encara hi ha companys que no poden anar al lavabo durant tota la jornada i que no tenen temps per dinar", ha denunciat l'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez. Les decisions que es prenguin a l'assemblea, ha explicat, tindran en compte el laude forçós ja que no complir-lo pot comportar conseqüències legals.

Sobre la vaga convocada per al 8 de setembre, el comitè de vaga ha explicat que es decidirà en els propers dies, en espera d'una reunió que hi haurà dimarts amb la Generalitat.

Mantindran la impugnació del laude forçós

L'advocat del comitè de vaga, Leopoldo García, ha afirmat que mantindran la impugnació contra el laude forçós perquè el consideren "inconstitucional". En roda de premsa, ha explicat que el Consell de Ministres el va segons uns fets "ineficients" i "inexistents", i pretenen esgotar totes les vies legals possibles per declarar-lo nul. De moment, el Tribunal Suprem l'ha admès a tràmit i caldrà veure'n la resolució.

En aquest sentit, l'advocat també ha posat en dubte la imparcialitat de l'àrbitre, Marcos Peña, perquè assegura que amb el laude se'ls ha imposat "literalment" i "punt per punt" l'última proposta que va fer l'empresa durant la mediació amb la Generalitat.