Sense cues als controls de seguretat

Aquest dissabte a la matinada s’han registrat esperes de prop d’una hora. En total hi ha 484 vols de sortida programats

Un dia abans de l'assemblea de treballadors d'Eulen convocada per votar la proposta laboral sorgida de la Generalitat, la situació als controls de seguretat de la T1 de l'aeroport del Prat és tranquil·la. Aquest dissabte el serpenteig de cintes per conduir els passatgers fins als controls està pràcticament buit i només s'han registrat cues durant la matinada, amb un temps màxim d'espera de 47 minuts a la T1, segons dades d'Aena.

20 dies de cues

El conflicte laboral dels vigilants de seguretat de l'empresa Eulen continua provocant maldecaps als passatgers que s'enlairen des de l'aeroport del Prat. Els viatgers que tenien programats vols aquesta matinada han hagut d'armar-se de paciència i esperar prop de 50 minuts per accedir als controls de seguretat de la T1 a les 4.30 h de la matinada. La situació s'ha repetit a la T2, amb esperes de 40 minuts. El panorama ha canviat aquest dissabte en què s'ha registrat fluïdesa i cues de, com a màxim, uns 30 minuts. De fet, la majoria de passatgers no s'han queixat tant dels controls de seguretat com de les seves companyies. Expliquen que se'ls havia advertit que arribessin amb molta antelació per facturar però, un cop han arribat, s'han trobat els taulells tancats. 

Malgrat tot, sempre hi ha qui s'ho pren amb humor: betevé s'ha trobat el cantautor Pau de Ponts a l'aeroport i ens ha explicat que ha aprofitat la situació de vaga per enregistrar allà el videoclip d'un nou tema que publicarà properament.

Nova assemblea sobre la taula

Els treballadors d'Eulen votaran aquest diumenge en assemblea la proposta que va sorgir de la mediació amb la Generalitat, que inclou un increment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues. Totes les administracions han demanat responsabilitat a les parts per evitar que les cues es perpetuïn.