Proposta a tres bandes perquè la Torre Agbar aculli l’Agència Europea del Medicament

Ajuntament, Generalitat i Estat donen, així, un nou impuls a la candidatura barcelonina abans del juny, quan es decidirà la ubicació definitiva

L'alcaldessa, Ada Colau, el conseller de Salut, Antoni Comín, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, han triat la Torre Agbar com a seu per acollir l'Agència Europea del Medicament. La decisió compta amb el vistiplau de la propietat de l'edifici i el reservarà fins al juny, quan es decidirà la nova ubicació de l'Agència. També es crearà un consell ciutadà per sumar suports a la candidatura.

La candidatura de Barcelona ha rebut una nova mostra d'unió institucional per acollir l'Agència Europea del Medicament (que haurà de marxar de Londres a causa del Brexit): Colau, Comín i Montserrat han acordat aquest divendres incloure la Torre Agbar com a futura seu de l'organisme en la candidatura de Barcelona.

Ada Colau, Toni Comín i Dolors Montserrat

Per aquest motiu, la propietària de la torre (Merlin Properties) la reservarà fins al juny, quan es decidirà el futur de l'Agència. Les administracions també han consensuat fet un Consell Ciutadà de Suport per unificar tots els suports per a la candidatura barcelonina.