Torneig d’esgrima antiga per celebrar un any de la sala Duo Bellum

L’origen de l’esgrima antiga se situa entre els segles XVII i XIX

La sala Duo Bellum ha organitzat un torneig per celebrar el seu primer any practicant l'esgrima antiga, una art marcial europea. Aquesta disciplina es basa antics tractats per recrear amb fidelitat com eren els duels d'esgrima abans que es convertís en un esport.

L'esgrima històrica és una art marcial europea basada en tractats del segle XVI que els seus seguidors han traduït i interpretat. L'objectiu és practicar la disciplina tal com es lluitava a l'època medieval, amb la major fidelitat possible. Mentre l'esgrima convencional fa servir estratègies i moviments ofensius per guanyar el contrincant, a l'antiga la filosofia del combat era fonamentalment defensiva. Les armes que s'utilitzen també són diferents. A l'esgrima esportiva s'utilitza el floret, el sabre de duel i l'espasa, però a l'esgrima antiga l'espasa llarga, la daga i, fins i tot, un petit escut.

Durant tot el dissabte s'ha celebrat un torneig d'aniversari a la sala Duo Bellum, en què han participat una trentena de tiradors. Durant el matí s'ha disputat la categoria d'espasa llarga, que es combat amb dues mans, i a la tarda l'espasa d'empunyadura francesa, la tradicional dels mosqueters.

L'Associació Catalana d'Esgrima Antiga té 11 anys d'història. Va començar al Poliesportiu de la Mar Bella amb només dinc membres i actualment ja té una sala dedicada, la sala Duo Bellum, que ara celebra un any. A més de la pràctica i l'estudi de l'esgrima antiga també organitzen tallers i seminaris en relació amb la disciplina