Torna ‘Paraules encadenades’ 20 anys després

L’obra va ser, l’any 1997, el primer gran èxit del dramaturg Jordi Galceran, autor d”El mètode Grönholm’ i ‘El crèdit’

'Paraules encadenades' es presenta a La Villarroel sense gaires canvis respecte a l'obra que es va representar fa 20 anys, però amb un equip artístic diferent. Sergi Belbel dirigeix el thriller, interpretat aquesta vegada per David Bagés i Mima Riera. Amb aquesta obra Jordi Galceran es va donar a conèixer com a autor d’obres de qualitat pensades per al gran públic.

David Bagés encarna un psicòpata que es grava a si mateix quan acaba de cometre un crim. M'ha comès uns quants i al seu amagatall, un teatre abandonat, hi té lligada i emmordassada una altra víctima (Mima Riera). Li proposa un joc: si el guanya, la deixarà anar. Es tracta d’encadenar paraules que comencin amb la darrera síl·laba de l’anterior. Jordi Galceran va imaginar aquest joc teatral pervers, cruel, però que a estones també fa riure, després de veure un gat que s’entretenia fent patir un ratolí.

'Paraules encadenades' va ser premi Butaca al millor espectacle el 1997, en una primera posada en escena que protagonitzaven Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas. Se n’han fet nombrosos muntatges i fins i tot una versió per a la gran pantalla. L'actual, en el marc del Grec, romandrà a La Villarroel fins al 6 d'agost.