Toni Albà, director artístic del renovat Teatre Principal

El Teatre Principal ha reobert les portes aquest diumenge al vespre amb un concert del Cor de Cambra del Palau de la Música. Els veïns del barri han pogut veure com ha quedat la sala renovada, després de set anys tancada al públic. El teatre obrirà definitivament al novembre amb Toni Albà com a director artístic. La primera obra que s'hi representarà serà 'El lío de Ibiza', dirigida per Joan Gràcia, del Tricicle.

Després de set anys tancat i gràcies a una inversió de sis milions d'euros, el Teatre Principal de Barcelona torna a lluir esplendorós. Les obres per renovar tota la zona de l'amfiteatre han deixat un espai luxós, ple de sofàs i butaques entapissades de vellut vermell. També s'hi han fet dos restaurants i l'espai està pensat per ser teatre i sala de ball.

El Teatre Principal reobre gràcies a tres socis barcelonins i el grup Balañà, propietari de l'edifici. Per posar-ho a punt s'han gastat sis milions d'euros en la primera fase del projecte. El portaveu del teatre explica que "els moments de crisi són moments per apostar, volem enviar un missatge a l'economia catalana que cal invertir".

El Principal torna enfocat al públic barceloní i amb la intenció d'integrar-se al barri. La prova n'és el conveni que ha signat amb la Fundació Tot Raval perquè una part dels 160 treballadors siguin veïns del barri en risc d'exclusió social.

Amb motiu de les festes del Roser, diumenge al vespre, el públic ha gaudit d'un concert gratuït del Cor de Cambra del Palau. Sota la direcció de Josep Vila i Casañas, el cor ha interpretat peces de Heinrich Schütz, Dimitri Xostàkovitx, Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Carles Santos, Josep Rodoreda i Enric Morera, amb Jordi Armengol al piano.