TMB i els treballadors del metro tornen a la taula de negociació

El Departament de Treball convoca totes dues parts a una reunió de mediació per desbloquejar la negociació del conveni

L'endemà de la tercera jornada de vaga al metro, TMB i els treballadors de metro han reprès les negociacions del nou conveni. El comitè d'empresa insisteix que encara estan lluny d'arribar a un acord amb la direcció de TMB. Mentre que l'empresa considera que s'ha avançat molt en la negociació i que la seva proposta de conveni és de màxims, els representants dels treballadors asseguren que encara cal seguir treballant.

La reunió de mediació d'aquest dimarts és la primera que es convoca al Departament de Treball des del 4 de maig. El comitè d'empresa insisteix a reclamar que sigui la regidora de Mobilitat la que lideri personalment la negociació, tot i que Vidal no és present aquest dimarts al matí a la trobada entre les dues parts.

Els principals punts de distanciament són la durada del conveni (l'empresa demana que siguin de quatre anys i els treballadors, de dos), l'increment de la plantilla i l'externalització d'alguns serveis (és un dels focus de protesta dels empleats, però TMB defensa que per llei han de fer-ho).

La direcció de Metro considera que ja hi ha una proposta d'acord que comporta millores importants en aquestes qüestions, tant de tipus social com un increment del poder adquisitiu dels treballadors, i que superar el "límit pressupostari" seria il·legal.

Mentre no s'arribi a un acord el comitè d'empresa continua mantenint les aturades parcials al metro tots els dilluns de forma indefinida. La propera jornada de vaga prevista és el 22 de maig i, en cas de fer-se, serà la quarta aturada que es convoca.