Els treballadors del metro votaran entre divendres i dissabte si van a la vaga

Els treballadors del metro celebraran entre divendres a les 10 h i dissabte a les 12 h una votació a la seu del Comitè per decidir si accepten l'última proposta de la direcció de TMB o no. Si s'acceptés l'oferta, els treballadors del metro es podrien desmarcar dels de l'autobús i desconvocar la vaga de la setmana vinent. TMB diu que ha esgotat totes les possibilitats de negociació i apel·la a la responsabilitat dels treballadors.

Aquest matí, els treballadors del metro han celebrat una assemblea informativa al Casinet d'Hostafrancs. Durant l'acte, s'han donat a conèixer els detalls de la proposta defintiva de la direcció de TMB. L'oferta inclou la pròrroga de l'últim conveni fins a 2013 però sota el paraigua de la congelació salarial. L'empresa abonaria els endarreriments en dos pagaments (2013 i 2014) i els treballadors cobrarien l'1,2% de l'IPC acumulat de 2011 aquest any i l'altre 1,2%, durant el 2013. També es garanteixen els llocs de treball i TMB es compromet a no fer canvis organitzatius.

La proposta serà votada en una assemblea que s'ha convocat per dissabte a les Cotxeres de Sants. Si s'acceptés, la vaga de transport convocada per a la setmana vinent, coincidint amb el Mobile World Congress, només afectaria el servei d'autobusos. La negociació entre l'empresa i els treballadors d'autobusos es reprendrà avui després que ahir la trobada va acabar sense acord.

L'empresa apel·la a la responsabilitat dels treballadors

Per la seva banda, la direcció de Metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) apel·la a la responsabilitat dels treballadors i dels sindicats perquè valorin la proposta de manera adequada. En un comunicat, l'empresa assegura que "ha esgotat totes les possibilitats de negociació" i que "no pot fer més concessions a les demandes exigides pels sindicats". També apel·la a la "responsabilitat dels sindicats i treballadors de TMB" perquè valorin l'oferta de manera adequada.