TMB i sindicats no apropen posicions abans del quart dilluns de vaga

L’empresa i els representants dels treballadors s’han reunit de nou al Departament de Treball amb una proposta modificada sobre la taula, que el personal considera insuficient

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha modificat 22 punts de la proposta de negociació del conveni col·lectiu amb l'objectiu d'apropar posicions amb el comitè d'empresa. Segons el director del Metro, Marc Grau, l'empresa està fent mans i mànigues perquè es desconvoqui la vaga de dilluns. De la seva banda, però, el president del comitè d'empresa, Pere Ramon, ha assegurat que les postures estan allunyades i que no es farà cap assemblea de treballadors per votar si s'atura la vaga.

Grau ha explicat aquesta setmana que hi ha hagut un apropament de postures rellevant entre les dues parts i, per això, s'ha mostrat confiat que amb la reunió de mediació d'aquest divendres es pugui, com a mínim, aturar la vaga del dilluns 22. En aquest sentit, el director del Metro ha emplaçat els treballadors a continuar treballant la setmana vinent i trobar un espai que permeti la signatura del conveni.

L'apropament de postures, però, els treballadors el neguen. Pere Ramon ha explicat que les postures estan allunyades perquè hi ha qüestions —com la taxa de reposició i la massa salarial— que no estan resoltes. Per això, Ramon ha recordat que ahir a la consellera de Treball ja se li va dir que no era possible desconvocar la vaga de dilluns.