Els treballadors del metro veuen la proposta de màxims “molt allunyada”

La vaga de metro prevista per als dies 22 i 24 de febrer es manté convocada, després que empresa i treballadors no han arribat a cap acord per desencallar la negociació del conveni col·lectiu. L'oferta de l'empresa es traslladarà aquest dijous a dues assemblees en què els treballadors votaran si la ratifiquen o no.

El comitè de vaga del Metro considera que la "proposta de màxims" que TMB ha fet aquest dimecres està "molt i molt allunyada del que podrien acceptar els treballadors". Serà, però, el que es presentarà aquest dijous a les assemblees, que es faran una al matí i una altra a la tarda. Si els treballadors hi voten en contra, les vagues per al Mobile World Congress continuaran convocades, un escenari que els responsables del comitè de vaga consideren força probable perquè creuen que el pacte proposat no compleix les expectatives.

Segons ha dit aquest dimecres al matí la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, el govern i l'empresa s'han presentat a la tercera reunió de negociació amb una "proposta de màxims" sobre la taula. Vidal ha dit que s'ofereix als treballadors un augment de sou de l'1 % l'any 2016, la reducció dràstica dels contractes temporals i que se substitueixin totes les baixes perquè quedin coberts tots els llocs de treball. Segons la regidora, mai fins ara no s'havia negociat un conveni dels treballadors de TMB en menys de sis mesos, i ha dit que només en fa tres que ha caducat el que està vigent en aquests moments.

Per la seva banda, el comitè de vaga ha presentat una contraproposta que, segons els treballadors, TMB ha rebutjat.