Tira endavant el projecte tècnic per definir com es farà la cobertura parcial de la ronda de Dalt

El PSC i l'equip de Trias han pactat una inversió de 4,5 milions d'euros del pressupost de 2015 per definir les obres de millora de la ronda de Dalt a Nou Barris i Horta-Guinardó i en quins trams es proposa cobrir-la. Es preveu tenir enllestit aquest document a finals de 2015. Serà el proper govern municipal el que haurà de decidir si tira endavant o no aquesta obra, que els veïns fa temps que reclamen.

El PSC i el govern municipal han acordat una inversió de 4,5 milions d'euros en el pressupost de 2015 per posar en marxa el projecte executiu de l'obra de millora i cobertura de la ronda de Dalt. Un projecte que ha de permetre, segons l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, "humanitzar els entorns urbans de la ronda de Dalt entre Horta-Guinardó i Nou Barris i fer-los permeables a la ciutat".

El document haurà de definir com es farà exactament l'obra, en quins trams es faran cobriments totals o parcials, quines mesures es prendran per reduir els sorolls i la contaminació, i on es construiran nous equipaments. Un cop redactat aquest projecte, es podrà concretar quina inversió exacta serà necessària.

Pel PSC es tracta d'un "desbloqueig històric" que ha de permetre fer un salt qualitatiu molt important per a les 85.000 persones que viuen als 11 barris que limiten amb la ronda, des de la Trinitat Nova fins a Vallcarca. Es tracta d'un tram de 5,3 quilòmetres: 2,3 km al districte de Nou Barris, entre l'avinguda Meridiana i la plaça de Karl Marx, i 3 km al tram d'Horta-Guinardó, entre la plaça de Karl Marx i l'avinguda de Vallcarca.

"Il·lusionats amb reserves"

Els veïns d'alguns dels barris que limiten amb la ronda han rebut l'anunci "il·lusionats, però amb reserves". Sacramento Burgos, presidenta de l'Associació de Veïns de Sant Genís, recorda que "fa quatre anys que no s'ha fet res, i ja fa massa temps que esperem."

Toni Mateo, president de l'Associació de Veïns de Montbau, viu a tocar a la carretera, i assegura que no pot obrir la finestra perquè suporta "80 decibels a l'hivern i a l'estiu, durant tota la nit i durant tot el dia", fet que suposa, diu, una cicatriu que desconnecta els barris de la Vall d'Hebron amb la ciutat. Ara, creu que amb aquest acord d'inversió és possible avançar en aquesta obra, tot i que és conscient que es necessita "molt temps, molts projectes i sobretot voluntat política."