Encara sense acord per al conflicte al Prat

Les parts es tornaran a reunir aquest dimarts a partir de les 9 h en una reunió de caràcter tècnic

L'empresa de seguretat Eulen i els treballadors han tancat el tercer dia de negociacions sense acord per desconvocar la vaga indefinida prevista a partir del 14 d'agost. Hi han participat la directora de l'Aeroport de Barcelona-el Prat i mediadors del Departament de Treball. Tot i que no hi ha acord, tant el comitè de vaga com mediació del Departament de Treball reconeixen que les posicions cada vegada són més properes. La reunió ha tornat a coincidir amb una nova jornada de vaga parcial, que ha tornat a formar algunes cues als controls de seguretat de l'aeroport.

Abans d'entrar a la reunió, l'assessor del comitè d'empresa, Joan Carles Giménez, s'ha mostrat pessimista respecte a la possibilitat d'aconseguir aquest dilluns un acord. I així ha estat, ja que després d'un altre dia de reunions no s'ha tancat un acord. Tot i això, tant el comitè de vaga com la mediació veuen probable que el pacte arribi els propers dies perquè les parts han acostat posicions tant pel que fa a salari com a personal. Giménez, però, ha insistit que cal que Aena es mantingui present en les negociacions.

El comitè de vaga portarà dijous a assemblea la darrera proposta

El comitè assegura que "hi ha possibilitats, s'està avançant, però no és definitiu". En el mateix sentit, la mediació de la Generalitat valora positivament els nous avenços. Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals, ha afirmat que es continuarà tractant el conflicte aquest dimarts en una "reunió molt tècnica" que inclou temes logístics i organitzatius.

Segons ha confirmat Joan Carles Giménez, la darrera proposta que estigui sobre la taula es portarà a assemblea dels treballadors aquest dijous per exposar-los quina és la situació. Sembla, doncs, que, com a mínim, fins dijous, no se signaria cap acord —tal com ha apuntat Giménez—. Per la seva banda, Eulen apunta que, tot i que és cert que s'ha produït un acostament de posicions, en el tema salarial estan allunyats, perquè mantenen la proposta d'un increment d'un 7 % de mitjana que no convenç el comitè de vaga.

La d'aquest dilluns ha estat la tercera trobada després de les reunions de divendres i d'ahir, diumenge. En aquest tercer dia Giménez també ha volgut deixar clar que el conflicte només afecta treballadors i ha criticat la politització del conflicte a l'aeroport. Ha deixat clar que "aquí no hi ha ni partits polítics ni sindicats".