Cues intermitents a l’aeroport en la tercera jornada de vaga als controls de seguretat

Aquest dilluns ha tornat a haver-hi quatre franges d’aturades i esperes de més d’una hora

La tercera jornada de vaga convocada pels treballadors de l'empresa de seguretat Eulen ha provocat cues intermitents als controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat. Hi ha hagut aglomeracions de matinada i després coincidint amb les franges d'aturades d'una hora. Al mateix temps, empresa, treballadors i Aena han tornat a reunir-se al Departament de Treball per intentar desencallar el conflicte.

A diferència d'altres dies de vaga, aquest dilluns a la T2 al control de seguretat no hi ha grans cues. En canvi, els taulells de facturació sí que s'han omplert de passatgers que arriben d'hora per poder passar les maletes i anar cap a la cua de seguretat tan aviat com sigui possible. Això fa que alguns passatgers s'esperin fins a tres hores.

La d'aquest dilluns és la tercera jornada de vaga després de les aturades parcials de divendres i diumenge i de les reunions infructuoses entre empresa, treballadors i Aena. Hi va haver converses divendres i ahir diumenge, però cap de les trobades no ha servit per posar fi al conflicte. Avui, hi ha hagut una nova reunió entre les parts al Departament de Treball, que també ha acabat sense acord.

Picabaralla política per la vaga a l'aeroport

La crisi oberta amb aquesta vaga ha provocat acusacions creuades i retrets entre les diferents administracions. Les declaracions aquest diumenge del secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, que ha dit que "la capacitat d'Aena per solucionar el conflicte és reduïda", han estat criticades pel govern català i per l'alcaldessa, Ada Colau.