Tercer dia sense cues a l’aeroport, en espera que l’Estat activi el laude

Mariano Rajoy obre el curs polític amb el Consell de Ministres que ha d’iniciar el tràmit per fer l’arbitratge obligatori

Per tercer dia consecutiu, l'aeroport de Barcelona-el Prat opera sense grans cues per passar els controls de seguretat. Tot i que la vaga dels treballadors d'Eulen continua, l'aplicació dels serveis mínims del 90 % i la presència de la Guàrdia Civil en minimitzen els efectes. Tot plegat, en espera que aquesta dimecres a la tarda el Consell de Ministres extraordinari permeti iniciar els tràmits per fer un arbitratge d'obligat compliment que posi punt final al conflicte.

Avui també és un dia d'elevada activitat a l'aeroport, on hi ha programada la sortida de 499 vols. L'operació es desenvolupa sense dificultats i sense cues als taulells de facturació i als controls de seguretat. Les mesures aplicades pel Govern espanyol han aconseguit que la protesta dels treballadors sigui gairebé imperceptible. Avui, però, segons Aena no hi ha hagut cua ni a primera hora del matí, quan els dos dies anteriors es van registrar esperes d'uns 30 minuts. Amb aquest context, aquest dimecres a la tarda el curs polític arrencarà amb el Consell de Ministres que estudiarà la posada en marxa del laude obligatori.