Des dels faraons fins a Andy Warhol, així serà la pròxima temporada del CaixaForum

L’any passat, el CaixaForum va programar més de 2.400 activitats i va rebre més de 753.000 visitants

La pròxima temporada del CaixaForum arrencarà amb una exposició dedicada a l'art pop d'Andy Warhol. Serà una de les apostes estrella, juntament amb dues mostres sobre les civilitzacions antigues en col·laboració amb el British Museum i una amb el Louvre. El cinquè plat fort del programa serà un recorregut per les llegendes i narracions que Disney ha portat a la gran pantalla.

"Warhol. L'art mecànic", del 14 de setembre al 31 de desembre del 2017

S'hi podran veure unes 350 peces de l'artista, una de les icones de l'art contemporani. Hi haurà pintures, escultures així com portades de discos, pòsters o altres objectes dissenyats per Warhol. A més, es dedicarà una nit a l'artista per recórrer la seva trajectòria en un ambient festiu.

"Agon! La competició a l'antiga Grècia", del 23 de novembre del 2017 al 18 de febrer del 2018

Van ser els creadors dels jocs olímpics i no hi ha cap dubte que l'esport era una peça clau de la vida a l'antiga Grècia. Aquesta exposició, amb la col·laboració del British Museum, mostrarà com l'esperit competitiu estava molt arrelat en aquesta civilització en aspectes tan diversos com la política, el teatre o la mitologia. Algunes de les peces que arribaran al CaixaForum no s'havien exposat mai fora de Londres.

"Músiques en l'antiguitat", del 9 de febrer al 6 de maig del 2018

Com era la música a les antigues civilitzacions? Aquesta mostra permetrà descobrir-ho amb 400 obres i també àudios de reconstruccions del so dels instruments antics. Serà la primera mostra dedicada a aquest tema que arribarà a Espanya.

"Disney. L'art d'explicar històries", del 22 de març al 24 de juny del 2018

'La Blancaneus', 'Hèrcules', 'Robin Hood'... Disney ha basat moltes de les seves pel·lícules en mites, llegendes i contes de fades. Aquesta exposició recorre la trajectòria creativa de la companyia amb més de 200 dibuixos elaborats amb diverses tècniques com el carbonet, el llapis o l'aquarel·la.

"Faraó. Rei d'Egipte", del 7 de juny al 16 de setembre del 2018

Serà la segona col·laboració amb el British Museum de la temporada que ve al CaixaForum. Amb més de 150 peces, aprofundirà en la figura dels reis de l'antic Egipte.