Arriba l’estiu… amb el permís de la boira

Els mapes del temps vaticinen una setmana de sol i temperatures per sobre de les habituals per l'època de l'any en la qual ens trobem. Malgrat això, l'aigua del mar encara està força freda, entorn dels 14,5 ºC, i això pot propiciar la formació de boires i termòmetres menys elevats del que s'espera.

Segons els mapes meteorològics, aquests dies seran força calorosos i amb moltes estones de sol. Malgrat tot, la geografia és molt important a l’hora de fer previsions del temps i en una ciutat marítima, com Barcelona, i en una època de l’any com aquesta, en què la temperatura de l’aigua del mar encara està freda, no sempre fa el temps que pronostiquen els mapes.

Segons els experts, el mar es troba a 14,5 ºC a la platja de la Barceloneta i, a partir del proper dijous i fins a principis de la setmana vinent, les temperatures atmosfèriques podrien moure's entre els 23 i els 25 ºC a molts indrets. Aquesta diferència tèrmica facilitaria la formació de boires marítimes i, a causa d’aquest cel més gris, la calor a la franja litoral no seria tan important com en altres ciutats sense mar.