La temperatura de l’aigua del mar a la Barceloneta és la més alta de l’any

La temperatura de l'aigua del mar a la Barceloneta, a un metre de fondària, es troba a 26,1 ºC. Segons les dades setmanals que recopila el meteoròleg Diego Lázaro, aquesta és per ara la més alta de tot el 2016 i està un grau per sobre de la temperatura mitjana habitual per a aquestes dates. La causa: la manca de pluges.

L’any passat la temperatura més alta de l’aigua del mar es va mesurar durant la primera quinzena d’agost, mentre que aquest 2016 les temperatures marines més altes es troben durant les darreres setmanes del mes. De fet, la temperatura més alta, de 26,1 ºC, és del divendres 26 d’agost.


La causa d’aquest escalfament marí és la falta de precipitacions. Si l’any passat van ploure més de 45 l/m2 a Barcelona durant el mes d’agost, enguany el barri on ha plogut més, el de Vallcarca, només n'ha enregistrat 5 l/m2.

Els meteoròlegs preveuen que aquesta última setmana d'agost pugui ser una mica més inestable i puguin arribar alguns ruixats a la ciutat. Probablement, doncs, la temperatura marina d’aquests dies serà la més alta de tot el que queda d’any.