Teddy Cobeña, metge i escultor

L’obra ‘Embaràs d’idees’ s’ha instal·lat al CAP Pare Claret

El metge radiòleg del CAP Pare Claret, Teddy Cobeña, també és escultor i des de fa uns dies una de les seves obres es pot veure al vestíbul del centre mèdic on treballa. És ‘Embaràs d’idees’, una escultura premiada a Niça i a Madrid que és una metàfora del procés de maduració que necessiten les idees per fer-se realitat.

L’obra de bronze i 72 centímetres està ubicada a l’entrada del centre. La inspiració per aquest projecte li va arribar per encàrrec. Uns companys ginecòlegs volien una figura d’una dona embarassada per la seva consulta privada. Amb aquesta idea i mentre llegia un llibre de neurologia, va lligar el procés de l’embaràs amb el camí que segueixen les idees. Després de fer aquesta escultura en va fer un duplicat. Segons Teddy Cobeña ‘Embaràs d’idees’ “és una comparació dels objectius de les persones que normalment tenim, perquè quan tens una meta, un objectiu, s’està madurant una idea i quan arriba la meta et dona satisfacció i felicitat. I això, no només és felicitat, sinó que és salut”. El metge i escultor explica que la felicitat és salut mental i corporal.

"La vida són moments i hem de trobar més estones d'alegria"

Teddy Cobeña treballa des de fa nou anys a l’ICS, en fa cinc que està al CAP Pare Claret. Durant aquest període també va començar el seu interès per l’escultura i va començar a dedicar-s'hi. Té un estil expressionista figuratiu amb punts surrealistes, li agrada jugar amb les formes i els colors de les seves creacions. Explica que la seva obra té molt a veure amb la seva professió: “Trobo un focus de trobada entre les dues activitats. Tinc escultures que són més parts del cos per la meva relació amb l’anatomia humana, la majoria de les meves escultures estan lligades a la medicina, al pensament, a la conducta humana, reflexionar que la vida són moments i hem de trobar més moments d’alegria.”

L’escultura representa una dona embarassada amb l’esquena reclinada cap enrere que s'abraça el ventre, on es pot veure un cor daurat. L’obra va rebre dos premis a finals de l’any passat, el trofeu l’Aigle de Nice de bronze al 28è Gran Premi Internacional d’Arts Plàstiques de Niça i la menció d’honor a Madrid al 35è Certamen de Petit Format de l’Associació Espanyola de Pintors i Escultors. A més, l’altra escultura bessona ha estat adquirida per la ciutat francesa de Pont-de-Chéruy amb motiu del seu 150è aniversari.