Interpretació i cuina en directe a La Villaroel

La companyia Vaca35 Teatro representa tres obres, entre les quals 'Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido', que barreja les arts escèniques amb la cuina. Hi participen intèrprets espanyols i mexicans, i el públic pot degustar al final tot el que cuinen durant l'espectacle.

La festa dels morts mexicana és l'eix sobre el qual gira l'obra 'Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido'. És una reflexió sobre les penes i les pèrdues personals. S'articula a través d'històries personals dels mateixos actors, com ara la Mari Carmen Ruiz, una de les intèrprets de l'obra. "El meu pare tenia Alzheimer i va morir fa dos anys". Ho explica mentre prepara en directe un dels plats que més li agradava: mongetes amb xoriço.

Cada actor ha triat una recepta que li recorda una persona i s'ha incorporat a l'obra. Amb fogons, cuinen durant l'espectacle. "És complex perquè la cuina i el teatre tenen ritmes diferents, hem hagut d'assajar sempre cuinant perquè vam intentar fer veure que teníem menjar i no és el mateix", explica la Cristina Gàmiz, una altra de les actrius de l'obra.

Així, la sala d'actes s'omple d'olors de plats mexicans però també catalans i espanyols com ara crema de verdures i salmorejo. El desenllaç de l'obra és la degustació dels plats, atès que els mateixos actors ofereixen als espectadors allò que han cuinat. D'aquesta manera la representació es converteix també en una experiència gastronòmica.

L'obra és una de les tres que representa la companyia mexicana Vaca35 en aquest inici de temporada. S'interpreta els dissabtes i diumenges a les 12.30 h fins al 8 de novembre. Els altres projectes són 'Lo único que necesita una gran actriz es un gran texto y ganas de triunfar', que es va representar a la Villaroel del 20 al 29 d'octubre i 'Ese recuerdo ya nadie te lo puede quitar' a la Nau Ivanow els divendres i dissabtes a les 21 h fins al 7 de novembre.