Una desena de taxistes bolquen de matinada un cotxe de Cabify

El sindicat Élite Taxi “lamenta” els fets i “condemna” l’administració “per desídia” en permetre l’activitat de Cabify, i avisa que “defensarà la seva feina”

Un grup de deu taxistes han bolcat aquesta matinada de dissabte un cotxe de l'empresa de lloguer de turismes Cabify a la cruïlla del carrer de Tuset i travessera de Gràcia. També han malmès un altre vehicle de la mateixa companyia. El sindicat majoritari a Barcelona, Élite Taxi, ha lamentat l'atac però també ha condemnat amb contundència "la passivitat" amb què l'administració gestiona l'activitat d'aquestes companyies que, afirmen, són "competència deslleial". 

 

Els fets han passat cap a les 4.23 h de la matinada d'aquest dissabte, quan un grup de taxistes ha bolcat un turisme de Cabify i també han provocat desperfectes a un altre vehicle. La Guàrdia Urbana està investigant l'incident i ja ha identificat tres dels deu atacants.

Els agents estan estudiant les imatges i els vídeos que s'han compartit a través de les xarxes socials per acabar la identificació de les altres set persones.

Élite Taxi critica "la desídia de l'administració"

El sindicat majoritari a Barcelona, Élite Taxi, lamenta l'atac però condemna l'administració "per desídia", en permetre l'activitat de Cabify o Uber. Un portaveu sindical, Albert Álvarez, ha estat clar a l'hora de valorar els fets, i ha dirigit la condemna a l'administració i no pas a l'atac: "Se us està anant de les mans, i ara està passant el que portem tres anys advertint", diu Álvarez. Sobre si condemnar o no l'episodi nocturn d'aquest divendres, el portaveu sindical és tant o més contundent: "si apareix un polític condemnant aquests actes, jo li diria que nosaltres condemnem la seva passivitat", fent referència a que les administracions han començat a permetre que en el transport de viatgers hi operin altres empreses diferents a les del taxi tradicional.
L'incident d'aquest divendres s'ha produït dos dies després que els taxistes protagonitzessin una tensa jornada de vaga pels carrers de la ciutat contra la liberalització del sector i l'intrusisme de plataformes amb xofers, i és una mostra de com de tens és l'ambient al sector. En aquest sentit, Alberto Álvarez ha avisat que podria no ser un cas aïllat. Reconeix que si les administracions no hi intervenen atenent les seves demandes, "això desembocarà en un problema social, i hi haurà alarma social". I afageix que "nosaltres fem la nostra feina, i com qualsevol treballador, la protegeix".

Élite afegeix que "es prepara una gran mobilització a nivell espanyol" de cares a la primavera. De moment, no n'ha transcendit res més, tot i que el calendari d'accions es concretarà el proper 6 d'abril, en el Congrés Nacional del Taxi que se celebrarà a Madrid. Recordem que a l'estat hi ha ara mateix unes 70.000 llicències convencionals de taxi, de les quals, 10.523 són a l'Àrea Metropolitana de Barcelona