Tapa i quinto per 2,40 euros

La tapa es converteix en la protagonista gastronòmica de la ciutat. Aquest dijous començarà la sisena edició del concurs De Tapes per Barcelona. Tapa i quinto per només 2,40 euros a 66 establiments de la ciutat. Unes tapes força elaborades ja que competeixen per tres guardons: el de tapa més innovadora, la que millor combina amb la cervesa i el premi del públic.

El concurs s'ha fet coincidir amb el congrés mundial dels mòbils, amb l'objectiu de superar les 57.000 tapes de l'any passat. Començarà aquest dijous i s'allargarà fins al 3 de març. Els restaurants participants estan convençuts que, un any més, la iniciativa serà un èxit. En Víctor Nuez, propietari del restaurant El Cafè d'en Víctor, explica que la tapa està de moda ja que és una manera "barata" de sortir de restaurants. Per en Francisco Heras, propietari i xef del restaurant Llamber, el concurs és una manera de promocionar el seu establiment, al Born, acabat d'obrir. Una de les seves especialitats són les tapes, que, assegura, poden ser sinònim, "si es fan amb gust", de gastronomia de qualitat.

L'edició d'aquest any presenta una novetat. Una aplicació per a mòbils que permet localitzar els bars i restaurants de la ruta a través d'un "smartphone".