Tanca temporalment la Casa de la Barceloneta 1761

L’associació que gestionava l’equipament es dissol per no haver-hi relleu al capdavant de la junta directiva

A l'abril va esclatar la polèmica. Antics treballadors de la Casa de la Barceloneta 1761 van denunciar acomiadaments improcedents i irregularitats en la gestió del centre. La junta de l'entitat va negar categòricament qualsevol de les irregularitats assenyalades. Poc després es va celebrar una assemblea de socis i la junta va dimitir, sense que es produís un relleu al capdavant de l'entitat.

La Casa de la Barceloneta no ha obert aquesta setmana. Tot i que de moment cessa l'activitat, l'equipament no tanca definitivament. El motiu és que l'associació que gestionava l'equipament s'ha dissolt, i amb aquesta situació s'ha retornat l'equipament a l'Ajuntament.

Però la voluntat, tant del districte com dels veïns del barri, com explica la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, és que la Casa de la Barceloneta torni a obrir al més aviat possible, “no es pot perdre com a equipament per al barri, i ha de continuar parlant de la memòria del barri, això va ser una demanda dels veïns i per això es va tenir la casa”. Ara, segons la regidora, han de pensar plegats quin és el millor model de gestió perquè l'equipament  tingui un bon funcionament .

Segons ha explicat a betevé l'expresidenta de la casa, Núria González, l'equipament s'ha de retornar al consistori lliure de càrregues. És per això que divendres passat van acomiadar les dues treballadores per cessament de l'activitat. Aquest mes de juny també hauran de retornar una part de la subvenció d'aquest any i presentar els llibres de comptes.