Els Tallers Oberts del Poblenou donen a conèixer els artistes del barri

Aquesta iniciativa coincideix amb els últims dies de la Festa Major del Poblenou

La jornada de Tallers Oberts del Poblenou fa 21 anys que se celebra i aquest any hi han participat 20 locals de creació artística. Obren portes perquè els veïns els coneguin i puguin gaudir de les seves creacions. És una iniciativa de Poblenou Crea i ha durat tres dies.

Una de les entitats que s'ha obert al públic és La Fundició. És un local de creació on cedeixen espais a artistes com el Rob MacDonald, que treballa amb pedra per fer música i art. Considera que aquesta iniciativa és una gran oportunitat per donar-se a conèixer als veïns: "L'artista és part de la comunitat, i la part més important dels tallers oberts és que la gent vingui i vegi no només què fem, sinó com ho fem, on ho fem i què pensem".

En total hi han participat una 20 de locals que volen mostrar la feina que els artistes fan a porta tancada durant tot l'any. Un altre exemple n'és el centre de producció Nouart. Hi ha 30 artistes residents i durant els tres dies de Tallers Oberts han organitzat una exposició amb les seves obres. També, per primera vegada, han programat una subhasta per ajudar-los a vendre i a donar-se a conèixer.