Tallers d’horticultura per fer barri

Jardins d’Emma treballa la cohesió social i la participació activa en l’espai públic

L'Associació Jardins d'Emma treballa sota l'aixopluc de l'Espai de Germanetes però de manera independent. El focus de la seva activitat es basa en promoure estratègies d'ecologia urbana comunitària. Per això, impulsen diverses activitats que els permeten pensar l'espai públic de manera col·lectiva. A partir de diferents tallers, intenten donar les eines necessàries perquè aquestes dinàmiques es puguin produir de manera autònoma i espontània. Estan convençuts que aquesta manera de fer enforteix el teixit social dels barris.

Els tallers d'horticultura i mobiliari urbà són l'eina principal de l'associació Emma per connectar amb els veïns. Un dels membres de l'associació, Martí Ardanaz Cabré, explica que els tallers els serveixen per fomentar la participació a l'espai públic, un concepte nou, perquè fins fa poc "la gent consumia a l'espai públic però no hi participava".

Fan grups de diferents edats i els dijous tenen un grup de joves. S'hi senten bé perquè de seguida poden tenir iniciatives i fer propostes. Com l'Adrián Soare, que en poc temps ja sap l'hora que convé regar les plantes i també ha après a fer de paleta per restaurar una font i a pintar.

Per fer-ho, tenen el suport de diferents persones que formen part del projecte. El jardiner Enric Alcañiz s'hi va interessar tot passant i des d'aleshores que hi participa, principalment amb l'hort i fent tallers, però també en altres iniciatives.

D'aquesta manera volen crear xarxa i enfortir les relacions comunitàries a la vegada que recuperen l'ús dels espais i fan seu el barri.