El Suprem confirma la pena de presó per a Leo Messi

El tribunal ha rebaixat la pena per al seu pare a 15 mesos perquè ha retornat part dels diners defraudats

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la condemna de 21 mesos de presó per delicte fiscal que l'Audiència de Barcelona va imposar al davanter del FC Barcelona Leo Messi. En el cas del seu pare, el Suprem sí que rectifica la primera condemna i rebaixa la pena a 15 mesos de presó per reparació de dany.

El Suprem considera el jugador culpable de tres delictes contra la Hisenda Pública per haver defraudat 4,1 milions d'euros de l'explotació dels seus drets d'imatge. Al seu pare, li han rebaixat la pena perquè va retornar part dels diners defraudats. Leo Messi ja ho havia fet i,  per tant, la condemna de l'Audiència de Barcelona ja incloïa aquest atenuant.

A més de la presó, la condemna inclou multes de dos milions d'euros per al futbolista i de 1,3 milions per al seu pare. Previsiblement, la sentència no comportarà que el jugador entri a la garjola perquè en casos de condemnes inferiors als dos anys, el tribunal suspèn el compliment de la pena de presó sempre que no es cometin nous delictes. L'última paraula, però, la tindrà l'Audiència de Barcelona.